2. EFCC-UEMS kongres: Pismo predsjednice HDMB

Drage kolegice i kolege,
krajem ove godine će se u Dubrovniku održati 2nd EFLM-UEMS European Joint Congress - Laboratory medicine at the clinical interface u trajanju od 10.-13. listopada 2012. Suorganizator kongresa je i Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara. To je ujedno i 7. hrvatski kongres medicinskih biokemičara, koji je prema uobičajenoj praksi pri održavanju velikih europskih kongresa, kao predkongresni i kongresni simpoziji uklopljen u program EFLM-UEMS kongresa.

Znanstveni program, kao i sve detalje o Kongresu možete pronaći na mrežnoj stranici Kongresa: http://www.dubrovnik2012.com/ Podsjećam vas da je rana registracija moguća još do 1. svibnja ove godine te da je rok za prijavu posterskih sažetaka 15. svibanja ove godine.

Zajednički EFLM-UEMS kongres i 7. hrvatski kongres medicinskih biokemičara je osobito važan znanstveni skup za našu struku. To je prilika da pokažemo međunarodnoj zajednici i našim kolegama diljem Europe da smo sposobni ići ukorak s Europom u struci i znanosti te slijediti najnovije smjernice i standarde u našoj profesiji.

To je ujedno i prilika da pokažemo ljepote naše zemlje, našeg grada Dubrovnika i njegove tisućljetne tradicije. Naposljetku, kongres je i prilika da pokažemo kako možemo biti dobri domaćini.

Želim vam svratiti pozornost na sekciju S10, koja će se održati u petak, 12. listopada, 2012, u okviru koje će biti govora o regulaciji struke i mogućnosti harmonizacije profesije na europskoj razini. Skorim ulaskom u Europsku uniju, te promjene čekaju i Hrvatsku. Stoga je navedena sekcija svima nama od presudne važnosti.

Pozivam vas da se u što većem broju odazovete ovom Kongresu, svojim aktivnim sudjelovanjem te posterskim prezentacijama. Pokažimo zajedno kako je na zavidnoj razini stručni i znanstveni interes svih članova HDMB!

Do skorog viđenja u Dubrovniku,
Elizabeta Topić, Predsjednica HDMB

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.