Otvoren natječaj za godišnje nagrade HDMBLM

Poštovani članovi,

U skladu s Pravilnikom o dodjeljivanju odličja, HDMBLM raspisuje natječaj za dodjelu dviju godišnjih nagrada:

  1. Nagrada za znanstveni rad u 2022. godini
  2. Nagrada za mladog znanstvenika u 2022. godini

Natječaj je otvoren od 15. siječnja do 28. veljače 2023. godine.

Godišnja nagrada za znanstveni rad se dodjeljuje članovima HDMBLM koji su se tijekom godine za koju se natječaj raspisuje istakli u znanstvenom radu po broju objavljenih radova iz područja biomedicine u indeksiranim publikacijama i aktivnim sudjelovanjem na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu. Godišnje se može dodijeliti najviše jedna nagrada u obliku plakete i poklona.
Godišnja nagrada za mladog znanstvenika se dodjeljuje članovima HDMBLM koji zaključno s 31.12. godine u kojoj se natječu za dodjelu nagrade, napune 35 godina starosti, a koji su se tijekom godine za koju se natječaj raspisuje istakli u znanstvenom radu po broju objavljenih radova iz područja biomedicine u indeksiranim publikacijama i aktivnim sudjelovanjem na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu. Godišnje se može dodijeliti najviše jedna nagrada u obliku plakete i poklona.

Svaki član HDMBLM može predložiti kandidata za godišnju nagradu, a kandidati se mogu na natječaj prijaviti i samostalno. Prijedlozi se podnose Povjerenstvu za odličja HDMBLM putem obrasca objavljenog na mrežnoj stranici HDMBLM: http://www.hdmblm.hr/images/dokumenti/obrazci/2018/O-011-Obrazac_za_prijavu_nagrada_za_znas.pdf

Obavezni prilozi uz Prijavu za pokretanje postupka za dodjeljivanje odličja za godišnje nagrade navedene u člancima 10 i 11 ovoga Pravilnika su životopis kandidata, popis znanstvenih aktivnosti i radova te dokument o citiranosti i čimbenicima odjeka.

Odluku o dodjeli godišnjih nagrada donosi Glavni odbor HDMBLM na prijedlog Povjerenstva za odličja HDMBLM. Godišnja nagrada za znanstveni rad i godišnja nagrada za mladog znanstvenika dodjeljuje se na Simpoziju HDMBLM. Nagradu čini plaketa i plaćen trošak kotizacije za sudjelovanje na kongresu po izboru u iznosu do 1000 € za znanstveni rad, odnosno, do 600 € za mladog znanstvenika.

Prijavite se sami ili potaknite kolege/kolegice na prijavu!


Srdačan pozdrav,

Povjerenstvo za odličja

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.